Hur man satsar på Teambuildning Stockholm

Företag som bygger för framtiden
November 16, 2016
Vikten av kontinuerlig teambuilding
May 19, 2017

Det har blivit ett alldeles vanligt uttryck- Konferens & Teambuilding i Stockholm. Tillsammans med konferenser och kickoff så har det blivit något som de flesta företag ser till att boka in varje år. Man kan gärna göra det tillsammans med andra tillfällen, först håller man ett möte eller konferens för att sedan gå över till den roliga delen. För roligt ska det vara med teambuilding, det är liksom en del av poängen. När man skrattar och har det kul tillsammans så skapas det ett förhållande som man inte alltid kan uppnå i kafferummet.

Därför har vi på Northern Hemisphere satt ihop ett flertal sorters program, men även dessa är flexibla. Med en skräddarsydd lösning kommer ett företag att kunna utnyttja den tid de har och lära sig olika konster. Man får kommunicera på ett helt nytt sätt, och det gäller att komma fram med lösningar och nå upp till mål som en grupp. Allt för många jobbar mycket bra individuellt men har inte den där känslan för gruppen som är så viktig för en arbetsplats.

TEAMBUILDING STOCKHOLM

Vilka aktiviteter är bäst?

Vanligtvis så är en femkamp, utmaningar eller andra former av tävlingar med sport och fysisk aktivitet det allra bästa. dels så förlorar man lite av sin värdighet när man kryper under en trädstam, vilket kan vara precis vad som behövs i vissa sammanhang. Men dessa sporter och aktiviteter är också sådant som vem som helst kan göra. En receptionist är på samma nivå som en ingenjör, kanske till och med bättre om han eller hon redan är vältränad.

Men det roliga med teambuilding är att det inte spelar någon roll vilka förutsättningar man har i början, alla kan delta. På många arbetsplatser så jobbar man samtidigt och inte tillsammans, men detta är inte möjligt under dessa aktiviteter. Här måste man ta itu med uppgifterna tillsammans, och det är hela laget som vinner eller förlorar. Detta är något som fungerar mycket bra och som man sedan för med sig hem till kontoret efteråt. Det blir lättare att jobba ihop med någon som man känt under dessa förhållanden och man har också större skicklighet i att kommunicera och hitta lösningar.

Fördelar med teambuilding

Att bygga upp sitt företag inifrån är ett vist drag, vilket naturligtvis är orsaken till att allt färre missar sin årliga kickoff. Man har sett vilken fantastisk effekt det kan ha på arbetsplatsen och hur resultaten står i direkt sammanhang till denna gruppkänsla. Många passar också på att använda dessa tillfällen som en sorts bonus för de anställda.

Att lägga sitt evenemang i skärgården ger närhet till naturen och ger också tillfälle till olika vattensporter, bastubad och ren njutning. Northern Hemisphere arrangerar dessa på sin privata ö där det också finns bastuflotte och badtunna. Efter avslutat program dukar vi fram med grillad mat och en lugn kväll under stjärnorna, alla känner sig avslappnade och stämningen ligger på topp. Allt detta är något som alla anställda behöver, som gör att man orkar med den dagliga rutinen på ett helt annat sätt.