Upplevelseaktiviteter för teambuildning i Stockholm

Boende i närheten – Ett Litet Hotell
August 6, 2018

Vilken aktivitet som är bäst för teambuildning beror helt gruppens storlek, vilka som är med, intressen hos deltagarna osv. En väg att gå är att göra lite udda gruppaktiviteter. Vi har tittat på upplevelser som går att genomföra i Stockholm.

Matlagningskurs:

Att laga mat tillsammans har i alla tider varit ett sätt att umgås. På en matlagningskurs guidar professionella kockar gruppen när de tillagar en trerättersmiddag. Oftast delas gruppen upp i mindre grupper som vardera tar hand om förrätt, varmrätt eller efterrätten.

Ett sätt att ha rolig tillsammans samtidigt som alla kan lära sig något nytt i köket. När maten är färdig serveras en egenlagad trerättersmiddag med kocken som gäst.

Matlagningskurs passar de flesta, oavsett ålder eller erfarenhet. En fördel är även att det kan utföras i mindre grupper så även vid en liten teambuildning kan gruppen hållas samman utan att behöva utföra aktiviteten med andra deltagare. Inom samma genre finns exempelvis grillkurs, korvkurs och ”gourmetkock i hemmet”.

Flyga luftballong:

Ta er tid att få perspektiv på tillvaron – från hög höjd. En luftballongfärd är minst sagt en udda och svindlande upplevelse, som däremot inte passar för höjdrädda. Det är en perfekt upplevelse om arbetskollegorna sällan träffas under veckans jäkt på arbetet – här kommer man aldrig mer än 2 meter från varandra under själva ballongfärden.

Upplevelsen varar i 4-5 timmar och börjar med att gruppen får träffa piloten och förbereda ballongen för kommande flygfärd. När ballongen sedan lyfter kommer ni sväva ljudlöst över Stockholm i ungefär en timme. Var landningen blir är något flexibelt eftersom det helt beror på vindar och väder.

Kom ihåg att det krävs bra väder för att en ballongflygning ska kunna ske. Har ni bokat in ett datum så kan alltså flygningen kan bli avbokad bara någon timme innan planerad avfärd. Det kan väll ses som en liten nackdel. Dessutom kan priset vara avskräckande – det kostar ca 2400 kr per person för en ballongfärd över Stockholm.

Folkrace och konferens:

Att köra folkrace är otroligt roligt – i alla fall för grupper med motorintresse. Gruppen blir hämtad med buss från centrala Stockholm varpå man åker ut till Sundsta. Där hålls en kortare konferens varpå lunchen serveras. Därefter väntar action!

Racet innebär att deltagarna får köra ombyggda Volva 240 och försöka ta sig fram på banan så fort som möjligt. Välj själv om målet är att bara ta sig i mål eller om det ska vara en tävling med fina priser.

Folkrace finns på flera platser i Stockholm – bland annat på Sundsta Säteri.

Femkamp:

Femkamp är verkligen en klassiker. Men ska ni genomföra en femkamp så våga lägg lite tid och kvalité på grenarna. Det finns företag i Stockholm som helt och hållet erbjuder olika slags femkampsaktiviteter vilket i så fall rekommenderas. Det kommer kännas mer proffsigt, mer underhållande och gruppen får göra tävlingar de sent kommer att glömma.